Over Survivalrun

Survivalrun is de zwaarste sport als het gaat om een hardloopparcours met uiteenlopende hindernissen en obstakels. Deze sport is meer dan 25 jaar geleden in Nederland ontstaan en wordt in diverse landelijke survivalcircuits beoefend.

Tijdens de run leg je een parcours hardlopend af dwars door sloten, weilanden, bossen, akkers en stukje asfaltwegen. Onderweg moeten er diverse natuurlijke en opgebouwde hindernissen overwonnen worden. Natuurlijke hindernissen kunnen van alles zijn (duikers, water doorsteek, heuvels, omgevallen bomen en ga zo maar door.

De opgebouwde hindernissen en obstakels bestaan uit uiteenlopende touwbanen, klimrekken, diverse schuttingen, pakladders en hindernissen die gemaakt zijn van o.a. balken, netten, banden, triangels maar ook onderdelen zoals kajakken, tokkelen, pijl en boogschieten en houthakken of zagen kun je onderweg tegenkomen.

Aan de hindernissen en parcours worden veiligheidseisen gesteld door de parcourscommissie van de Survival Bond Nederland. Op deze manier zijn aangesloten leden zowel verzekerd tijdens trainingen als bij het lopen van een survivalrun.

Wil je meer weten over de oorsprong van deze geweldige sport? Surf naar de Survivalbond Nederland.