Binnenkort
4 oktober 2015
Survivalrun Leeuwarden (R / J / B)
10 oktober 2015
Survivalrun Boerakker (J)
18 oktober 2015
Survivalrun Neede (T / R / B)
Onze Sponsors

obv_logo-3282
RCN vakantieparken
                    www.RCN.nl:
              17 Vakantieparken in

              Nederland en Frankrijk

Speciale Projecten

SfL_rgbfullcolorklein

 

Hang-On-Run

Content @2011 Survivalgroep Hang-On
 
All Rights Reserved
design powered by obv design

Club nieuws

Jesse winnaar Mudmasters Biddinghuizen

Jesse de Heer is winnaar van Mud masters 18 km Biddinghuizen geworden in een tijd van 01:29:08.
Deze mooie overwinning leverde hem tevens een WK ticket op.

Jesse die normaliter uitkomt in de survialrun, wilde wel een keer de uitdaging aan. 'ik wilde wel eens mee doen om de verschillen te ervaren met onze sport en was benieuwd wat deze sport zo populair maakt.
Trainer Erik de Heer werd 8e en kwalificeerde zich hiermee ook voor het WK.

 
jesse mud masters 2015 2jesse mud masters 2015 3

 

 

'Het grote verschil in deze twee zit hem in de hindernissen. In de survivalrun zijn er meer en zwaardere hindernissen die je ook echt moet halen en bij niet halen een straftijd van 2 uur betekend. Wanneer je deze 18 km survivalrun loopt dan mogen de eerste 10 atleten niet binnen de 2 uur 30 binnen komen. Dat uur zit hem in het feit dat bij de survivalrun meer, langere en zwaardere hindernissen zitten. Wil je bij de top lopen, dan moet je zowel zeer goed zijn in lopen als in de hindernissen.
Bij Mudmasters zijn de hindenissen voor de meeste goed te halen en zijn het met name de snelle lopers die vooraan meedoen.

Jesse de Heer: "gelukkig kon ik op de hindernissen die er waren toch nog voldoende winst maken omdat ik tijdens de loopstukken behoorlijk gas moest geven om deze snelle jongens voor te blijven. Kapot was ik met name door het vele lopen door de modder heen.

Hang-On op zoek naar nieuw talent!

Voor deelnemers die op zoek zijn naar meer uitdaging hebben we dus: 'de survivalrun'!

Iets overslaan betekend in de survialrun een straftijd van 2 uur en dus kansloos zijn in de wedstrijd. Een zo hoog mogelijke klassering met daarin het behoud van de felbegeerde rode wedstrijdband wat bewijs is dat je alle hindernissen heb gehaald is het doel. Om dit te halen zul je moeten afzien en doorzetten.

'We zijn op zoek naar nieuwe doorzetters die niet vies zijn van een beetje afzien' Dit zijn de woorden van Erik de Heer, de man achter de zeer succesvolle survivalgroep Hang-On met ruim 23 jaar survivalrun ervaring.

hang-on_zoekt_nieuw_talent_2015

Survivalun staat bekend als de zwaarste vorm van sport als het gaat om het overwinnen van hindernissen in een zwaar hardloopparcours. Een geweldige wedstrijdsport in de buitenlucht waarbij uitdagingen nooit ophouden.

Surivalun is meer dan 25 jaar geleden in Nederland ontstaan na de uitzendingen van Survival of the Fittest waarbij twee mannen uit de Achterhoek een loodzwaar hardloop parcours bedachten met daarin diverse natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Sinds die tijd wordt onder auspicieën van de Survival Bond Nederland in diverse wedstrijdcategorieën door het gehele land deze vorm van topsport georganiseerd.

Tegenwoordig trekt de mildere variant, de obsacle mud runs, veel deelnemers.

hang-on_zoekt_nieuw_talent2_2015

Voor deelnemers die op zoek zijn naar meer uitdaging hebben we dus: 'de survivalrun'!

Iets overslaan betekend in de survialrun een straftijd van 2 uur en dus kansloos zijn in de wedstrijd. Een zo hoog mogelijke klassering met daarin het behoud van de felbegeerde rode wedstrijdband wat bewijs is dat je alle hindernissen heb gehaald is het doel. Om dit te halen zul je moeten afzien en doorzetten.

Ruim 12 jaar geleden is trainer en oprichter van Hang-On begonnen met een jeugdploeg. Sinds die tijd heeft Hang-On in diverse leeftijdscategorieën maar liefst 12 Nederlandse Kampioenen groot gebracht en daarnaast nog een grote hoeveelheid zilver en bronze plakken op NK's. Daarmee heeft Hang-On, naast zijn volwassenen groepen, momenteel de meeste succesvolle jeugdgroep die wekelijks met heel veel plezier en passie bij Hang-On trainen.

Naast onze breedte sport zijn we dus op zoek naar nieuwe talentvolle en enthousiaste doorzetters welke wij nodig hebben om onze wedstrijdploeg te versterken.

Dus ben jij niet vies van een beetje afzien, ben jij typisch zo een buitenkind die gek is op hardlopen, klimmen en klauteren en graag de uitdaging wil aangaan?

Laat jij je niet tegenhouden wanneer het koud is, regen of sneeuw of wanneer het juist erg warm is?

Dan is Hang-On wellicht wat voor jou! Hang-On, Hou vol! En Hou vast!

Je kunt je hiervoor opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam, woonplaats en leeftijd..

Bart Postma genomineerd in Gemeente Utrechtse Heuvelrug

P1152892Bart nominatie 1Bart Postma is door de jury van de Utrechtse Heuvelrug genomineerd voor de titel sporttalent van het jaar vanwege zijn 1e plaats in het survivalcircuit 2013-2014 in de categorie jongens 10-12 jaar.

Al eerder zijn er Hang-Onners genomineerd en zelfs uitgeroepen tot sporttalent van het jaar binnen de Gemeente Veenendaal maar dit is de Ă©Ă©rste keer dat een Hang-Onner binnen de Utrechtse Heuvelrug genomineerd is. We zijn dan ook trots op Bart

Tot 28 januari kan er gestemd worden via onderstaande link:

http://www.heuvelrug.nl/actueel/nieuwsberichten_44515/item/genomineerden-sportgala-2014_67771.html

 

Op 29 en 30 november op de Utrechtse Heuvelrug; Hang-On Survivalrun en Obstacle Run

“Een ultieme uitdaging voor iedereen”

Vanaf de RCN Het Grote Bos in Doorn zullen er diverse routes lopen over de mooiste stukjes van de Utrechtse Heuvelrug. Denk aan schitterende stukken bos afgewisseld met stukken zand en grasvelden en de nodige hoogtemeters in combinatie met een flink aantal professioneel opgebouwde hindernissen/obstakels die onderweg overwonnen moeten worden..

Op zaterdag zijn er de afstanden 7 tot 9 km en op zondag 12 tot 18 km. Op zondag loopt het parcours door de Zanderij Maarn heen en zullen de deelnemers deze verlaten via een trap met meer dan 180 treden!

hang-on-run

Afhankelijk van je niveau, leeftijd en welke uitdaging je aan wilt gaan, kan er ingeschreven worden voor de survivalrun of obstacle run.

Om deel te nemen aan de wedstrijdgroepen survivalrun dien je lid te zijn van Survival Bond Nederland en beschik je naast een uitstekende conditie ook over de nodige klimtechnieken. In deze klasse zal juryering de rode wedstrijdband afknippen indien de hindernis niet volgens aanwijzingen gehaald wordt. De hindernis dient zonder hulp zelfstandig overwonnen worden.

Aan de recreatieve survivalrun kan iedereen meedoen die beschikt over een goede conditie en specifieke klimtechnieken.

Ze lopen hetzelfde parcours alleen zal de jury soepel zijn in de uitvoering.

Daarnaast mogen koppels en groepen elkaar helpen.

Aan de Obstacle Run kunnen alle getrainde sporters meedoen en zal er ten opzichte van een survivalrun minder specifieke technieken vereist worden. Daarnaast is er een vrije keus op welke wijze de hindernis overwonnen wordt. In deze klasse mogen deelnemers elkaar helpen. Er kan er gekozen worden tussen 7 en 12 km.

Het aantal obstakels kan variëren tussen de 30 en 57 en daarmee komt de obstacle runner maximaal aan zijn trekken.

“Het mooie aan deze laatste categorie vind ik wel dat elke sporter op zijn niveau de uitdaging met zich zelf kan aangaan en het zo zwaar kan maken als hij/zij zelf wil ” aldus Erik de Heer

Inschrijven en meer informatie?

www.hang-on-run.nl