Binnenkort
3 juli 2016 -
Hang-On clubkampioenschappen
Onze Sponsors

obv_logo-3282
RCN vakantieparken
                    www.RCN.nl:
              17 Vakantieparken in

              Nederland en Frankrijk

Speciale Projecten

SfL_rgbfullcolorklein

 

Hang-On-Run

Content @2011 Survivalgroep Hang-On
 
All Rights Reserved
design powered by obv design

Club nieuws

Tijdens de Hang On Run 2015 overhandigde Erik de Heer SFL, een cheque van 2500 euro aan de Stichting Ambulance Wens Nederland.

Ambulancewens

Missie

De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen.

Echter omdat er maar één wens de laatste kan zijn en we die graag aan iedere patiënt gunnen helpen we iedere patiënt maar één keer!

Dat is wat wij willen bereiken. Levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

 

Jesse de Heer heeft een zeer sterke indruk achter gelaten op het Wereldkampioenschap Obsacle Course Racing.

In het Nederlandse team behaalde Jesse een mooie overwinning in de Open Wave.
Een mooie presatie waaebij ze het team uit Noorwegen en Zweden achter zich lieten en waarvan bleek dat ze ook de 3e beste tijd van alles wisten neer te zetten!
Dit was mede te danken aan het feit dat elke deelnemer uit het team ingezet werd op zijn sterkste onderdeel.(lopen, kracht en hindernissen) Door de survivalrun capacitieten van Jesse werd hij op de hindernissen gezet waar hij snel en moeiteloos door heen ging.

jesse_wk_ohio_2015 (5)

De dag ervoor kwam Jesse nog uit in de zware Elite klasse.
Deze werd gewonnen door Jon Alborn (Engelsman woonachtig in Noorwegen) en 2e werd de Amerikaan Ryan Atkins. Deze twee mannen hebben afgelopen jaren alles gewonnen op gebied van OCR.
Jesse werd 23e en was tevens de snelste van alle Nederlanders.
'Het loopparcours was nog zwaarder dan ik had verwacht.
Het was zo mega steil omhoog met daarin 700 hoogtemeters, soms met kruipnetten en soms met 30 kilo zandak, het sloopte je volledig. Naar beneden liepen we door rievierbeddingen met losse stronken stenen wat een aanslag was voor de enkels.
Toen we om 08.00 uur moetsen starten was het beneden het vriespunt.
Wat ik persoonlijk jammer vond is dat de verhouding winst op lopen en hindernissen niet in evnwicht was zoals wij dat meer kennen bij de survivalrun. Nu waren de zeer goede en krachtig lopers in terrein in het voordeel en kon ik zelf in verhouding deze tijd niet uit mijn hindernissen halen.Ik ben tot het uiterst gegaan en meer zat er niet in' aldus de berichten van Jesse de Heer uit Ohio.

jesse_wk_ohio_2015 (2)

jesse_wk_ohio_2015 (3)

jesse_wk_ohio_2015 (4)

jesse_wk_ohio_2015(6)

 

 

 

 

 

Jesse de Heer heeft veel respect afgedwongen om uit zijn eigen discipline te stappen en vervolgens deel te nemen aan het WK OCR en direct al op 19 jarige leeftijd zo goed te presteren.

Jesse de Heer is winnaar van Mud masters 18 km Biddinghuizen geworden in een tijd van 01:29:08.
Deze mooie overwinning leverde hem tevens een WK ticket op.

Jesse die normaliter uitkomt in de survialrun, wilde wel een keer de uitdaging aan. 'ik wilde wel eens mee doen om de verschillen te ervaren met onze sport en was benieuwd wat deze sport zo populair maakt.
Trainer Erik de Heer werd 8e en kwalificeerde zich hiermee ook voor het WK.

 
jesse mud masters 2015 2jesse mud masters 2015 3

 

 

'Het grote verschil in deze twee zit hem in de hindernissen. In de survivalrun zijn er meer en zwaardere hindernissen die je ook echt moet halen en bij niet halen een straftijd van 2 uur betekend. Wanneer je deze 18 km survivalrun loopt dan mogen de eerste 10 atleten niet binnen de 2 uur 30 binnen komen. Dat uur zit hem in het feit dat bij de survivalrun meer, langere en zwaardere hindernissen zitten. Wil je bij de top lopen, dan moet je zowel zeer goed zijn in lopen als in de hindernissen.
Bij Mudmasters zijn de hindenissen voor de meeste goed te halen en zijn het met name de snelle lopers die vooraan meedoen.

Jesse de Heer: "gelukkig kon ik op de hindernissen die er waren toch nog voldoende winst maken omdat ik tijdens de loopstukken behoorlijk gas moest geven om deze snelle jongens voor te blijven. Kapot was ik met name door het vele lopen door de modder heen.

Voor deelnemers die op zoek zijn naar meer uitdaging hebben we dus: 'de survivalrun'!

Iets overslaan betekend in de survialrun een straftijd van 2 uur en dus kansloos zijn in de wedstrijd. Een zo hoog mogelijke klassering met daarin het behoud van de felbegeerde rode wedstrijdband wat bewijs is dat je alle hindernissen heb gehaald is het doel. Om dit te halen zul je moeten afzien en doorzetten.

'We zijn op zoek naar nieuwe doorzetters die niet vies zijn van een beetje afzien' Dit zijn de woorden van Erik de Heer, de man achter de zeer succesvolle survivalgroep Hang-On met ruim 23 jaar survivalrun ervaring.

hang-on_zoekt_nieuw_talent_2015

Survivalun staat bekend als de zwaarste vorm van sport als het gaat om het overwinnen van hindernissen in een zwaar hardloopparcours. Een geweldige wedstrijdsport in de buitenlucht waarbij uitdagingen nooit ophouden.

Surivalun is meer dan 25 jaar geleden in Nederland ontstaan na de uitzendingen van Survival of the Fittest waarbij twee mannen uit de Achterhoek een loodzwaar hardloop parcours bedachten met daarin diverse natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Sinds die tijd wordt onder auspicieën van de Survival Bond Nederland in diverse wedstrijdcategorieën door het gehele land deze vorm van topsport georganiseerd.

Tegenwoordig trekt de mildere variant, de obsacle mud runs, veel deelnemers.

hang-on_zoekt_nieuw_talent2_2015

Voor deelnemers die op zoek zijn naar meer uitdaging hebben we dus: 'de survivalrun'!

Iets overslaan betekend in de survialrun een straftijd van 2 uur en dus kansloos zijn in de wedstrijd. Een zo hoog mogelijke klassering met daarin het behoud van de felbegeerde rode wedstrijdband wat bewijs is dat je alle hindernissen heb gehaald is het doel. Om dit te halen zul je moeten afzien en doorzetten.

Ruim 12 jaar geleden is trainer en oprichter van Hang-On begonnen met een jeugdploeg. Sinds die tijd heeft Hang-On in diverse leeftijdscategorieën maar liefst 12 Nederlandse Kampioenen groot gebracht en daarnaast nog een grote hoeveelheid zilver en bronze plakken op NK's. Daarmee heeft Hang-On, naast zijn volwassenen groepen, momenteel de meeste succesvolle jeugdgroep die wekelijks met heel veel plezier en passie bij Hang-On trainen.

Naast onze breedte sport zijn we dus op zoek naar nieuwe talentvolle en enthousiaste doorzetters welke wij nodig hebben om onze wedstrijdploeg te versterken.

Dus ben jij niet vies van een beetje afzien, ben jij typisch zo een buitenkind die gek is op hardlopen, klimmen en klauteren en graag de uitdaging wil aangaan?

Laat jij je niet tegenhouden wanneer het koud is, regen of sneeuw of wanneer het juist erg warm is?

Dan is Hang-On wellicht wat voor jou! Hang-On, Hou vol! En Hou vast!

Je kunt je hiervoor opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin je naam, woonplaats en leeftijd..