Binnenkort
zo apr 09
Survivalrun Bathmen (R)
zo apr 30
Survivalrun Steenbergen (J / B )
zo mei 07
Survivalrun Oldenzaal ( R / B )
Onze Sponsors

obv_logo-3282
RCN vakantieparken
                    www.RCN.nl:
              17 Vakantieparken in

              Nederland en Frankrijk

Speciale Projecten

SfL_rgbfullcolorklein

 

Hang-On-Run

Content @2011 Survivalgroep Hang-On
 
All Rights Reserved
design powered by obv design

Club nieuws

 foto Bart Postma Tijdens het sportgala van de Utrechtse Heuvelrug is Bart Postma uitgeroepen tot sporttalent van het jaar 2016.

 In het seizoen 2015-2016 wist Bart voor 3e keer zowel het Landelijke Survival Circuit bij de jongens op zijn naam te schrijven als voor 3e keer het NK te winnen.

 foto sporttalent UH

Tijdens het sportgala van de Gemeente Veenendaal is Bo uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2016.

IMG 5837Bo de Groot sportgala
In het seizoen 2015-2016 wist Bo het Landelijke Survival Circuit bij de meisjes 15-17 jaar op haar naam te schrijven en werd ze 2e op het NK.
Tijdens het EK OCR in Nijmegen werd ze kampioen bij de meisjes tot 18 jaar. In Canada kwam werd ze vervolgens wereldkampioen age group meisjes 13-19 jaar.

zppsport 2016 1 Priscilla de Vries trainde de meisjes en Erik de Heer de jongens van basisschool de Zonneheuvel . Eind oktober is het te zien bij AVRO TROS

zppsport 2016 2

 

 

 

 

 

 

 

Na de succesvolle  edities van 2014, 2015 ontvingen wij als organisatie van de Survival Bond Nederland de toestemming om niet alleen voor alle wedstrijdcircuits de survivalrun te mogen organiseren maar ook het NK voor  de jeugd!
Wederom een mooie droom die werkelijkheid wordt en een compliment naar onze vrijwilligers.

Afgelopen 12 jaar rijden we met onze Hang On jeugd dwars door Nederland heen en zijn wij niet meer weg te denken uit de top van de diveserse klassementen.
Hoe mooi is het dan nu  om zelf als gastclub te mogen fungeren en  het NK te mogen organiseren?!

Het beloofd weer een mooie veelzijdige en uitdagende run worden.
Niet voor niets is ons moto: ‘Pijn is tijdelijk, maar trots is voor eeuwig!’
Wij willen graag dat zoveel mogelijk jeugd zich inschrijft voor het NK.
Voor de jeugd die nog niet klaar is om een run zelfstandig te volbrengen hebben we de Hang-On ouder/kind run. Geweldig om samen met je ouder of begeleider het parcours te volbrengen.
Als pilot hebben we dit jaar ook een wedstrijdrun  8/9 jaar, welke gezien de pilot los staat van het NK Jeugd.
surall hang on run 1surall hang on run 2

Naast het NK Jeugd hebben we uiteraard weer  de korte 8km afstand BSC, de middelange 13 km afstand RUC en de 20 km lange afstand TSC.
Voor deze licentieruns welke meetellen in het landlijke klassement  hebben we de afgelopen jaren een Hang On waardig parcours neergezet met daarin veel variatie in zowel het loopparcours als de hindernissen.
Het parcours loopt wederom door het prachtige nationaal park de Utrechtse Heuvelru. Diverse heuvels, modderpaden, zandvlaktes en grasvelden wisselen elkaar af met mooie uitzichten en voor de langere afstanden mag de lange steile trap met 180 treden natuurlijk niet ontbreken.

Diverse klusters van  veel en uiteenlopende hindernissen maken de Hang On Run tot een  ultieme uitdaging die je beslist niet mag missen.

Vorig jaar hebben we de startvolgorde van de diverse wedstrijdcategoriën niet alleen gedaan op basis klassement maar hebben we op basis van snelheid diverse wedstrijdgroepen door elkaar heen laten starten.
Dit is zeer goed bevallen en geëvalueerd bij zowel deelnemers als in rapportage SBN.
Een goed doorstroming blijft essentieel in wedstrijden en willen we bij een uiteenlopend niveau  zoveel mogelijk voorkomen dat een ander wedstrijdcategorie tegen de achterhoede aan gaat lopen waar mogelijk een eerlijk wedstrijdverloop verstoort wordt.
Afhankelijk van de nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn binnen de SBN en waarvan wij bij het schrijven nog niet weten hoe dit in 2016-2017 eruit zal zien,  hopen wij zelf dat wij deze lijn in 2016 kunnen doorzetten.

In de Hang on Run is er zowel ruimte voor de topsport als de breedtesport, daarom organiseren we naast de licentieruns ook verschillende recreatieve runs en een competitieve OCR, de laatsgenoemde categorie zal los van de SBN georganiseerd worden. We trachten met onze Hang on Run een mooi nationaal en internationaal deelnemersveld aan te trekken die speciaal voor onze uitdagende hindernissen/obstakels komen.

Naast de competitieve survivalrun is er ook volop ruimte voor de breedtesport, met verschillende recreatieve klasses en een competitieve OCR variant
We trachten hiermee met onze Hang On Run, de sport die inmiddels over overal in de wereld in al zijn verscheidenheid beoefend wordt in combinatie met hoe wij hem beoefenen op de kaart te zetten.
We hopen op Internationaal deelnemersveld waarin zowel wedstrijdatleten als recreanten kunnen genieten van  de zware hindernissen/obstakels uit de Hang On Run.
De SBN geeft ons echter geen toestemming voor een OCR variant en dat betekend dat in de  Hang On Run deze variant uit het programma los van de SBN zal  worden georganiseerd.